Architectuur

Witte volumes en waterpartijen die het rivierhuis in de buurt van Oxford, Engeland bepalen

Architectuur Witte volumes en waterpartijen die het rivierhuis in de buurt van Oxford, Engeland bepalen

Salsa y Mas 'The Movie' 12 november 2011.wmv (Juni- 2019).

Anonim

Geconfronteerd met een lange dunne plot die aan de andere kant van de rivier de Theems grenst, creëerden de architecten van Selencky Parsons een moderne woning met veel waterpartijen. The River House toont een eenvoudige geometrie, een modern silhouet dat gemakkelijk opvalt in de natuurlijke omgeving: "De geleding van de vorm is rigoureus verkort tot twee contrasterende elementen die bestaan ​​uit helderwitte, overwegend horizontale, vouwende vlakken ingelegd met rijkelijk getextureerde gerandomiseerde verticale lijnen. houten latten. "Het onbehandelde, verantwoorde Iroko-hout (traditioneel gebruikt in de scheepsbouw) verwijst naar de rivier en laat de witte vlakken zweven.

Een open lay-out stond aan de basis van het ontwerp, met verschillende ruimtes die in elkaar zweefden. "De nadering van het huis overbrugt een waterpartij die dienst doet als lichtbron voor de kelderaccommodatie. Een ruimte met dubbele hoogte die uitzicht biedt op de achtertuin markeert de ingang terwijl een sculptuur in een glazen nis je door het huis trekt. "Volgens de architecten was het doel van het project om een ​​zeer duurzaam huis te creëren zonder dat het wordt gedefinieerd of compromitteren in esthetiek. Van fotovoltaïsche panelen tot groendaken, er wordt gezegd dat de residentie zowel hightech als lowtech-reacties combineert met de behoeften van de klant. [Fotografie door Jim Stephenson]

Populaire Berichten