Redactiekamer

Dit krappe, donkere huis in Tel Aviv is nu Awash in Sunshine

Redactiekamer Dit krappe, donkere huis in Tel Aviv is nu Awash in Sunshine

Why One Jewish Man Refuses to Date Jewish Women | The Oprah Winfrey Show | Oprah Winfrey Network (December 2018).

Anonim

Na: De belangrijkste structurele muur tussen slaap- en woonvertrekken bleef zitten. Waar sommige muren naar beneden zijn gekomen, heeft Yael de super dikke originele stenen frames wit geverfd in plaats van ze af te dekken met gips. "Het geeft een idee van hoe het gebouw oorspronkelijk is ontworpen", zegt ze.

Terwijl open plattegronden bijna weelderig alomtegenwoordig zijn geworden, is het afbreken van muren nog steeds de ultieme nieuwe start voor veel een ouderwetse ruimte. Neem dit donkere, gehakte appartement dat de Yael Oppenhaim, architect van YOOVOP Architecture & Design van Tel Aviv, verbouwde voor een klant. "Om meer lucht en licht in het appartement te krijgen, hebben we besloten alles te openen wat we niet nodig hadden, " legt ze uit, dus hebben ze een half dozijn scheidingswanden en een handvol valplafonds weggevaagd. Twee kleine slaapkamers werden er één met een kantoor. Een groot terras was opgenomen in de woonkamer (met veel ramen terug toegevoegd, maak je geen zorgen). En de keuken stroomde uiteindelijk de woonkamer in, terwijl hij daarvoor was afgesloten van het hele appartement. Het licht stroomde door het huis van 75 vierkante meter. En dat alles voor wat Yael schatte was minder dan 10 procent van het bescheiden projectbudget, waarvan het merendeel ging naar het krijgen van gedemonstreerd materiaal uit de walk-up op de vierde verdieping en het doelbewust meesleuren van de rand in het bruisende Tel Aviv. Hoewel de nieuwe lay-out niet onherkenbaar is ten opzichte van het origineel, is de look en feel van het appartement gloednieuw.

Badkamer

Door het sanitair op de bestaande locatie te houden, omzeilde Yael een groot bedrag, maar deed nog steeds een 180 op de badkamer door een aangrenzende kast in de besloten ruimte op te nemen. Roze wanden springen tegen zwart-witte tegels.

Keuken

"We hebben deze driezijdige vorm gebruikt om tegenruimte te krijgen, " zegt Yael over hun beslissing om een ​​van de keukenwanden te vervangen door een contrabalkcombinatie die opent naar de woonkamer - en bewaart al het keukengerei dat ze nodig heeft om te entertainen.."Omdat het appartement niet erg groot is, hebben we geen hoge kasten gemaakt."

Slaapkamer

Beneden kwam de muur die twee kleine kamers scheidde om plaats te maken voor een veel lichtere suite. "Het raam is vrij groot en laag, en het geeft veel licht, dus we hebben dit open-gesloten rek ontworpen met opslag voor kleding en zo en de rest open, " legt Yael uit. Als academicus gebruikt de eigenaar de open planken om haar werkbibliotheek te huisvesten.

leven

"Oorspronkelijk was het voormalige eetgedeelte dit gesloten terras", zegt Yael, maar het was enorm in vergelijking met de schaal van het appartement, om maar te zwijgen van onderbenut. Door het meeste binnen te brengen en een muur van ramen toe te voegen, waren ze in staat om het gevoel van de buitenlucht te behouden en tegelijkertijd een goed beeld te krijgen. Maar er blijft een stukje terras over: "Je kunt nog steeds naar buiten gaan om te roken of er kleine stoelen neerzetten!" ze wijst erop.

Plattegronden

Populaire Berichten