Architectuur

Een zomerbezoek aan het glazen huis van Philip Johnson

Architectuur Een zomerbezoek aan het glazen huis van Philip Johnson

Het Harderwijkse Zaken Weekjournaal van 19 april 2017 (November 2018).

Anonim

Het Glass House van Philip Johnson is het hele jaar door adembenemend, maar volgens fotograaf Lane Coder "komt het pand in het voorjaar en de zomer echt tot leven en is het weelderig met een gloeiende kleur." Coder fotografeerde onlangs het nieuwe Canaan, Connecticut, monument tijdens de jaarlijkse zomerfeest en zijn foto's en indrukken gedeeld met AD.

Het ronde zwembad van het huis werd in 1955 voltooid.

"Het licht is elke paar maanden heel anders, waardoor de sfeer van het pand verandert", zegt Coder. "De vegetatie en dieren in het wild ondergaan ook veel veranderingen, waardoor het elke keer dat ik het fotografeer een heel andere ervaring wordt. Afhankelijk van het seizoen weerspiegelen de glazen wanden van het huis een veranderend verhaal. "

Coder, die het huis vele malen heeft gefotografeerd, ontdekte dat het fotograferen op het feest een nieuw aspect aan het werk introduceerde. "Omdat er zoveel mensen in de buurt waren - en ook binnenin - was het huis visueel erg interessant", zegt hij. "Er waren mensen buiten die weerspiegeld werden in de glazen wanden van het exterieur terwijl er mensen binnen waren, en ze lijken zich met elkaar te vermengen, een heel mooie illusie."

De studio, een werkruimte en bibliotheek met één ruimte, werd in 1980 aan het pand toegevoegd.

"Ik waardeer het echt om moderne architectuur te zien in een dicht natuurlijk landschap. Er is iets in die juxtapositie, dat contrast in harmonie komt, dat me echt als fotograaf inspireert, "zegt Coder.

"In de lente en de zomer is alles vol en weelderig", zegt Coder. "De eigenschap is meer een doolhof omdat de structuren worden verduisterd of verborgen door de vegetatie."

"Ik besloot om sommige van de afbeeldingen in de portfolio zwart en wit te maken als een eerbetoon aan de zomerfeesten uit het verleden, toen Andy Warhol aanwezig was en de Velvet Underground optrad", legt Coder uit.

"Philip Johnson heeft een heel duidelijke visie op hoe hij wilde dat het natuurlijke landschap er rond zijn eigendom uitzag. Hij verwijderde - evenals geplant bomen in overeenstemming met zijn persoonlijke visie. De hele woning is een kunstwerk ", merkt Coder op.

Populaire Berichten