Architectuur

Het ontvangstgebouw van Spa BALNEA in Canada, zacht aangepast aan zijn omgeving

Architectuur Het ontvangstgebouw van Spa BALNEA in Canada, zacht aangepast aan zijn omgeving

Het verplaatsen van het ontvangstgebouw van de Vries Robbe in Gorinchem (December 2018).

Anonim

Het is inspirerend om te zien hoe de creativiteit omhoog schiet als het gaat om wellnessgerelateerde architectuurprojecten. Het nieuwe onthaalgebouw van BALNEA in Bromont, Canada, is gebouwd op palen en ligt onopvallend in het bos. De bestaande gebouwen van de faciliteit zijn oorspronkelijk verbonden via looppaden buiten. Speciale aandacht werd besteed door Blouin Tardif Architecture-Environnement aan het behoud van bomen en de natuurlijke omgeving. De beslissing om de constructie uit staal te maken, maakte het mogelijk om te werken met de natuurlijke topografie, resulterend in een zeer duurzame, gestroomlijnde structuur met een natuurlijker profiel. Het gebouw straalt een gevoel van lichtheid uit onder het grote houten volume, waardoor de modulaire structuur lijkt alsof het zachtjes tussen de bomen is geplaatst.

Het nieuwe gebouw handhaaft continuïteit met de oudere gebouwen door het gebruik van dezelfde materialen (houten gevelbeplating, ramen en gebouwschil). De treden buiten de ingang, die doen denken aan een parvis, dienen zowel als toegangsweg als wachtruimte voor evenementen. Naast de receptie heeft deze nieuwe structuur, getiteld "Pavillon des arbres", een cadeauwinkel, kantoren en een lounge. De andere spa-paviljoens, verstoken van activiteiten die lawaai veroorzaken, bieden omgevingen die bevorderlijk zijn voor ontspanning. [Informatie verstrekt via e-mail door Blouin Tardif Architecture-Environnement; Foto's: Steve Montpetit]

Populaire Berichten