Architectuur

Shirley Chang ontwerpt een slanke Shanghai Residence

Architectuur Shirley Chang ontwerpt een slanke Shanghai Residence

Menstraul Cycle hints at Shirley Chang Pregnancy (December 2018).

Anonim

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in de uitgave van februari 2007.

Zeer zelden worden architecten en ontwerpers gevraagd om twee aan elkaar grenzende bouwvallige gebouwen uit de vroege 20e eeuw te combineren in een slanke residentie uit de 21e eeuw, maar dat was de gelukkige opdracht die architecten Shirley Chang en B. Christopher Bene van het in Hong Kong gevestigde bedrijf Chang Bene Design, ontvangen van een Chinese zakenman.

De grootste van de twee verdiepingen tellende stucwerkgebouwen in de lommerrijke, voormalige wijk French Concession in Shanghai was een bescheiden residentie met drie slaapkamers. De houten vloeren en deuren, gipsplafonds, kleine ramen en steile trappen leken te lijden aan terminale vermoeidheid. Een winkel h bevond zich op de eerste verdieping van het naastgelegen gebouw; een wenteltrap h leidde ooit naar een hok.

In het industriële NYC-appartement van Liev Schreiber

De uitdagingen waren veel. Het kleinere gebouw was bijvoorbeeld twee voet lager dan het huis ernaast; de vloer zou moeten worden verwijderd en verhoogd. Interessante mogelijkheden presenteerden zich echter: een kloof van twee meter tussen de gebouwen kon worden gebruikt om de twee te verbinden, en na een aanzienlijke hoeveelheid van zowel razing als raising, heeft de gecombineerde nieuwe residentie een grotere en elegantere hal en een oogverblindende traptoren die de nieuwe en oude structuren horizontaal en verticaal met elkaar verbindt.

"De echte architectonische interventie was de traptoren, " zegt Chang, die de leiding had over de renovatie. "We waren niet geïnteresseerd in het uitvoeren van historisch conserveringswerk, we wilden vandaag een modern huis bouwen." De nieuwe zwart-granieten treden zijn breder dan de originele en hebben een lager niveau, waardoor ze tegelijkertijd esthetischer en gemakkelijker te beklimmen zijn. Een wit gelakte rail is geplaatst tegen een achtergrond van grijze baksteen. "Veel gebouwen in Shanghai zijn gebouwd met grijze baksteen, en we hebben er veel van gevonden toen we de muren van het oude huis neerhaalden", legt Chang uit. "Ik dacht dat de stenen mooi waren, dus ik gebruikte ze op de muur in de traptoren." Ze heeft ze op hun zij gelegd. Met de dunne kant blootgelegd, waren ze stabiel en hadden ze een minimum aan voeg nodig, en ze vond de dry-laid-look favoriet.

Op de terrazzovloer van de hal, die is samengesteld uit kleine stukjes wit marmer in lichtgroen cement, is een eenzame rode Verner Panton-stoel die ze heeft gekozen voor zijn kleur en stijl: het is een bout van kleur en maakt de grafische statement Chang gezocht voor een trap die ze omschrijft als 'een stuk functionele sculptuur'.

De opening tussen de twee gebouwen was bedekt met een dak van gegolfd glasvezel, dat de architect h verwijderd en vervangen heeft door een 90 graden dakraam, of lantaarn, met één verticaal vlak van glas en één horizontaal. "Shanghai's weer van november tot april is grijs en miezerig", zegt Chang. 'De lantaarn laat een welkomslicht binnen.Toen ik het huis voor het eerst zag, nam ik inventaris van zijn bezittingen en een ervan was een plataan. Tot we de lantaarn installeerden, kon je de boom niet zien. Nu is hij zichtbaar en vormt hij een groene luifel, schaduw van de trap-put tijdens de hete zomers van Shanghai. "

Shirley Chang ontwerpt een slanke Shanghai Residence View Slideshow

1 / 7Schuif 1 van 7

De twee onthulden en herstelden de houten balken in de woonkamer. Een litho van Picasso bevindt zich boven de schoorsteenmantel en een van Miró staat op de stoel bij het raam. De Coconut-stoel is van George Nelson.

De hal leidt naar een eenvoudige woon- / eetkamer met een nieuwe walnootvloer. ("We kozen ervoor omdat het minder traditioneel en minder geel van kleur is dan het hout dat normaal in Shanghai wordt gebruikt, " zegt Bene.) Toen Chang en Bene het gipsplafond verwijderden, ontdekten ze originele houten balken die ze blootlegden. Een nieuwe zitplaats kijkt uit op de tuin. Eenvoudig meubilair verfraaien de ruimte, waaronder een iconische George Nelson Coconut-stoel, die tegenover een leren bank staat. Dichtbij het zijn een gestripte dennen eettafel en een set gestoffeerde stoelen. Nieuwe deuren openen naar een tuin. De kleine keuken werd afgebroken en vervangen door een ultramoderne keuken en een ontbijtruimte die zich uitstrekt tot in de voormalige winkel.

Chang en Bene hebben vervolgens de tweede verdieping opnieuw geconfigureerd. In de slaapkamer openden ze het plafond om een ​​ruimte met dubbele hoogte te creëren op een voorheen ongebruikte zolder. Een trap gaat naar een loft-studeerkamer en een dakterras. Het verzonken bad in het hoofdbad, voorheen een deel van een slaapkamer, is bedekt met een gewelfd dakraam.

"Het huis gaat echt over intieme ruimtes - vignetten, geen panorama's", zegt Chang. "We probeerden de inzittenden een glimp van bomen en lucht te geven en hier en daar een stuk zonlicht terwijl ze door het huis liepen, en dat is wat we in dit project hebben vastgelegd."

Populaire Berichten