Architectuur

Moderne wonderen

Architectuur Moderne wonderen

7 Nieuwe wereldwonderen (December 2018).

Anonim

Genesteld in een diepe vallei omringd door ruige bergen, is dit grote huis in Aspen, Colorado, ontworpen met zijn site in gedachten. In tegenstelling tot de huizen in de buurt, bevindt deze zich loodrecht op de vallei - lijkt op een bar die over de vloer ligt - om te profiteren van het prachtige uitzicht en de zuidelijke blootstelling.

"Ik heb het huis in het land gebouwd, niet er in. Het land is niet passief; het werkt op het ontwerp, "zegt Gluck van een innovatief tri-level huis dat hij in de buurt van Austin, Texas, heeft gebouwd. Het huis lijkt boven het landschap te zweven, met een ondergrondse eerste verdieping, een glazen paviljoen op de begane grond en een bovenste verdieping - gewikkeld in een rood mahoniehouten fineerstel in een bos van levende eiken.

Door zijn ontwerp voor het buitenverblijf van een stedelijke familie in Olive Bridge, New York, heeft Gluck - in vorm en functie opnieuw vormgegeven - de traditionele vakantie thuis. De onvoorspelbare en speelse lay-out bestaat uit drie verschillende structuren die elk stilistisch verschillend maar fysiek met elkaar verbonden zijn. Bridge House heeft de passende naam: bruggen zijn een terugkerend thema, niet alleen het verbinden van het dakterras met de nabijgelegen kliffen, maar ook het verbinden van de contrasterende architecturale stijlen en, meer conceptueel, de gaten tussen de verschillende generaties die het huis op een bepaald moment kunnen bewonen.

Peter Gluck en Partners, architect en constructiemanager, toonden een efficiënt gebruik van beperkte middelen bij de voltooiing van de East Harlem School, een onafhankelijke jaarbasis middelbare school in New York die kinderen uit gezinnen met een laag inkomen rekruteert. Hoewel het eindproduct een modern meesterwerk lijkt, was het primaire ontwerpdoel het creëren van een intieme en veilige onderwijsomgeving die rust en creativiteit bevordert.

In New Canaan, Connecticut, een voorstad die legendarisch is voor modernistische huizen die zijn gebouwd vanaf de late jaren 1940 tot de jaren 60, creëerde Gluck een speels verfijnd huis van twee schijnbaar afzonderlijke, maar verbonden eenheden: een strak omzoomd, twee verdiepingen tellend rechthoekig gebouw en een ronde drie -verhalen toren omhuld met golfplaten. In beide volumes openen deuren zich rechtstreeks op het terrein en vormen een ervaringsplan dat het interieur naar alle uitzichten en erven struikelt.

Gluck bouwde deze moderne recreatieve voorziening - compleet met een zwembad, een schouwburg, een fitnessruimte en een kantoor - als een verzamelplaats voor een familielandgoed in Lake George, New York. Met een graszoden dak dat speelvelden en een zode helling aanpast, komt het bouwwerk uit de aarde tevoorschijn alsof het deel uitmaakt van het landschap. Het kantoor komt uit de verzonken binnenplaats boven het dak en biedt een ononderbroken uitzicht op het bos aan de ene kant en het meer aan de andere kant.

"Ik heb ervoor gekozen om het origineel niet te verkleinen, maar om het te verbeteren, " zegt Gluck over zijn moderne toevoeging van steen, glas en metaal aan een 18e-eeuwse boerderij in federale stijl in de staat New York. Zijn ontwerp - dat doet denken aan utilitaire boerderijconstructies - respecteert de bestaande architectuur en het prachtige landschap terwijl het trouw blijft aan zijn persoonlijke esthetiek.

Foto met dank aan Peter Gluck and Partners, Architects

Dit ruime huis ligt op een klif met uitzicht op Lake Michigan. Het bestaat uit twee gebouwen: een gebogen rond de binnenplaats (lijkt op een Grieks amfitheater) en de andere (een modernistische doos) met uitzicht op het meer en het strand beneden. Gluck varieerde de buitenkant van materialen en tinten van het huis per sectie, maar over het algemeen hield het interieur consistent en uniform. Zijn ontwerp erkent zowel het rustige landschap aan de voorkant als de wilde, verwaaide omgeving aan de achterkant.

Gluck heeft een herenhuis in Manhattan grondig herontworpen en de indeling opnieuw ingedeeld om de ruimte een loftachtig gevoel te geven dat open en luchtig is, maar ook privé. De voorgevel, bedacht met dit idee in gedachten, bestaat uit twee smalle, verticale glasschachten die aan weerszijden van een muur met een aluminium regenscherm flankeren. De achtergevel daarentegen is van glas en zorgt voor een gestage stroom natuurlijk licht.

Klik hier voor het recente project van Gluck, Cascade House, een energiezuinige woning van glas en staal op Lake Michigan.

Zedd geeft een thuisrondleiding door zijn huis in de heuvels | Geopende deur

Populaire Berichten