Architectuur

Michael Lehrer ontwerpt een opvallende hedendaagse villa in Los Angeles

Architectuur Michael Lehrer ontwerpt een opvallende hedendaagse villa in Los Angeles

The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Book / Chair / Clock Episodes (December 2018).

Anonim

Een grind binnenplaats met een statige kurkeiken biedt toegang tot de woning aan drie zijden; glaswanden links en rechts flankeren een met staalbeton beklede stucwerkgevel.

Een grind binnenplaats met een statige kurkeiken biedt toegang tot de woning aan drie zijden; glaswanden links en rechts flankeren een met staalbeton beklede stucwerkgevel.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in de uitgave van juli 2012.

Architecten hebben hun eigen taal. Ze spreken over ruimte in termen die geheimzinnig of zelfs cabalistisch voor niet-beoefenaars lijken, en ongrijpbare begrippen zoals schaal, proportie en balans afbakenen met woorden als datum en enframement.Muren zijn niet alleen muren, het zijn membranen of vellen.Schuifdeuren zijn doorlaatbare begrenzingen.En in het geval van een opvallend modern huis dat architect Michael B. Lehrer ontwierp in een enclave in West Los Angeles, worden vloeren een gelegenheid voor een meditatie over 'vlakheid', zoals hij het stelt, en spiegels zijn een middel om 'te dematerialiseren wat is solide en wat is ruimte. "

Lehrer's vloeiendheid in de lingua franca van de architectuuracademie verhult echter niet de pragmatische doelen van zijn onderneming. "Ruimtelijke striktheid is belangrijk omdat het zich vertaalt in voelbare menselijke ervaring. Dat gevoel van diepe orde maakt de vreugde groter. Het gaat niet om de theorie, "benadrukt hij.

In één opzicht is dit epische project, 13 jaar in de maak, vrij eenvoudig. Lehrer's klanten - hij is een gepensioneerde zakenman en een beeldhouwer geobsedeerd door de sensualiteit van steen, ze is een voormalig landschapsontwerper en een fervent tuinman - wilde een licht gevulde woning die het gevoel zou hebben deel uit te maken van de omgeving, een beschut stuk land vol met oudgroeiende bomen. Het echtpaar woonde sinds 1976 in een traktaat van de jaren 1950 op het terrein; ze hadden twee jaar geleden twee renovaties uitgevoerd voordat ze het werk van Lehrer ontdekten tijdens een toevallige lokale architectuurreis in. Het paar was blij met wat ze zagen, en in korte tijd namen ze contact met hem op over de mogelijkheid om hun eetkamer uit te breiden. Dat verzoek leidde tot gesprekken over het bouwen van een grotere keuken, en van daaruit sneeuwde de commissie in wat Lehrer typeert als een "13-jarig gesprek", waarvan de laatste vijf jaar in de bouw werden doorgebracht na de sloop van het oorspronkelijke huis.

In de $ 24 miljoen NYC Loft van Zachary Quinto

"Ik ben dol op de Getty en de processie van ruimte na ruimte daar. De hele plaats spreekt me gewoon aan, 'zegt de vrouw, verwijzend naar Richard Meier's modernistische citadel van cultuur in het nabijgelegen Brentwood. "Michael is een goochelaar met een dergelijke pure architectuur, vooral in zijn vermogen om de natuur binnen te brengen."

Lehrer nam het idee van indoor / outdoor leven zo essentieel voor de LA levensstijl en interpreteerde het in een drie verdiepingen tellende 13.000-vierkante voet structuur waarvan massieve schuif-en draaiende glazen wanden, deuren en ramen binnenruimtes omzetten in echte open lucht paviljoens. De woonkamer is misschien de meest ware uitdrukking van de aanpak van de architect. Zes beweegbare glazen wandpanelen, die zich uitstrekken over 42 voet, kunnen in één stapel worden samengevoegd, waardoor de kamer effectief deel uitmaakt van het aangrenzende tuinterras. Een grondvlak van Alhambra-kalksteen loopt van binnen naar buiten, de drempel is bijna onzichtbaar. De beslissing van de klant om het huis volledig in staal te kadreren maakte deze kenmerken mogelijk en stelde Lehrer ook in staat een aantal stationaire binnenwanden boven glasplaten te laten zweven die 30 centimeter boven de vloer uitstaken.

Michael Lehrer ontwerpt een opvallende hedendaagse villa in Los Angeles Bekijk een diavoorstelling

1 / 7Schuif 1 van 7

Intrekbare glazen wanden onderscheiden de rustige woonkamer van een huis in Los Angeles door Lehrer Architects LA, met een decor van JoAnne Brosnahan van Unique Custom Interiors. Een Kravet-bijzettafel wordt omringd door op maat gemaakte stoelen in een Jerry Pair-leer; de cocktailtafel is van J. Robert Scott, en het schilderij is van Ernö Tolvaly.

Als organiserend hulpmiddel voor de residentie is een 200 meter lange, met dakraam bekroonde ruggengraat die van de inkomhal helemaal naar het hoofdbad van noord naar zuid reist. De woon-, eet- en ontbijteruimtes zijn verdeeld over dit centrale kanaal, net als een keuken met twee panelen en een esdoornpan en een familiekamer die natuurlijke verlichting van dakramen en glazen wanden op een terras verzamelt.

"Het huis is hier om het landschap in te kaderen en licht toe te laten", legt Lehrer uit. "Je kunt de prachtige tuinen en bomen zien waar je ook bent. De structuur zelf is natuurlijk aanwezig, maar bijna incidenteel. "Aan alle kanten slingeren paden door een grasrijke omgeving, waaronder een uitgebreide moestuin en gelukkige plekken om te genieten van de abstracte buitensculpturen van de man.

Het doelbewust ingetogen, bijna minimalistische meubelschema van JoAnne Brosnahan van Unique Custom Interiors erkent het primaat van het landschap in de hiërarchie. "De klanten houden van dingen die rustgevend en comfortabel zijn, maar ze wilden geen miljoen kussens en accessoires", zegt ze. "Ze hebben liever minder, substantiële stukken die de architectuur accentueren en de beleving van het leven in de natuur versterken." Platen onyx en marmer geselecteerd door de huiseigenaren uit de steengroeven van Pietrasanta, Italië, creëren een handvol bravoure momenten in de discrete interieurs. De rijkelijk geaderde panelen worden meestal ingezet als bar- en badkamertellers en als douchewanden, hoewel een blad barnsteen-onyx als een schilderij in de hal wordt opgehangen. "Ik ben helemaal weg van steen, en ik heb veel respect voor ambachtslieden die echt weten hoe ze het materiaal moeten bewerken", zegt de man. "De steentoepassingen hier zijn virtuoze uitvoeringen."

Uiteindelijk is zowel de obsessieve aandacht van Lehrer als van aannemer Dan Andrews voor uitlijning, assen en materialen voor de gasten onmerkbaar - en dat is zoals het hoort, aldus de architect. "Dit huis is zo buitengewoon omdat er geen compromissen worden gesloten in de bouw, geen wegwerpplekken en geen willekeurige beslissingen", merkt hij op. "Verrukking is een kwestie van extreme gravitas - je zou het moeten voelen zonder de inspanningen te voelen die het teweeg hebben gebracht."

Populaire Berichten