Architectuur

In het ontwerp van Barneys New York's baanbrekende Downtown vlaggenschip

Architectuur In het ontwerp van Barneys New York's baanbrekende Downtown vlaggenschip

The Great Gildersleeve: A Date with Miss Del Rey / Breach of Promise / Dodging a Process Server (Maart 2019).

Anonim

Scott Frances

Scott Frances

Over een thuiskomst gesproken. Een monochroom palet vormt een oase van rust in het glamoureuze, 50.000 vierkante meter grote Barneys New York vlaggenschip, dat onlangs is geopend in de oorspronkelijke locatie van 1923 op 7th Avenue in de wijk Chelsea in Manhattan. Het brein achter de ruimte is AD100 architect Steven Harris, wiens gelijknamige bedrijf vooral bekend staat om zijn minimalistische residentiële projecten.

"Iedereen wil weten waarom Barneys een residentiële architect inhuurt om een ​​winkel te maken", zegt Harris. 'Weet je, warenhuizen zijn een tamelijk intiem ding: je trekt je kleren uit in het openbaar, je luncht, je doet je haar. Dit zijn allemaal relatief intieme dingen - je krijgt je transmissie niet onder handen. '

Binnen in de Design of Barneys New York's baanbrekende Downtown FlagshipView-diavoorstelling

1 / 9Schuif 1 van 9

"Wanneer je binnenloopt, is er niets dat je onmiddellijk in de gaten houdt", merkt Harris op de eerste verdieping op. "Het is een soort evenwichtige schaal van gebaren, zodat het marmer aan de muur en de kleine lijnen op de steen van de vloer - al die stukken zijn op een bijna vergelijkbaar niveau gegooid, dus er is een gemak om."

Harris begon het ontwerpproces door retailruimtes ten zuiden van 34th Street te analyseren. "Het eerste dat we ontdekten, is dat er geen roltrappen zijn, behalve in de winkel van Bloomingdale in SoHo, " merkte Harris op. "Aanvankelijk was Barneys een beetje verbaasd toen we zeiden dat we ze zouden dumpen." Maar de winkel ging snel over; nu vormt een spectaculaire nieuwe spiraalvlucht in het hart van de ruimte een soort van runway, waardoor het winkelend publiek van de ene verdieping naar de andere kan kijken en gezien kan worden. De structuur is een ode aan de door Andrée Putman ontworpen trap van de oorspronkelijke winkel, maar ook een prachtige verklaring van wat komen gaat.

In het industriële NYC-appartement van Liev Schreiber

Maar misschien was de grootste uitdaging er een die ook veel voorkomt in veel appartementen en huizen: lage plafonds. Om het probleem op te lossen, bedacht Harris een doorlopende ruimte in plaats van afgesplitste kamers. "De reden waarom het werkt, is omdat het een reeks glijdende vlakken is, en het plafond fungeert als een van die vlakken - dat is wat het een zekere vorm van comfort geeft", legt de architect uit.

Andere interieurdetails zijn bedacht door ontwerper Lucien Rees Roberts, waaronder witte terrazzovloeren, bronzen displaystands en gemarmerde planken. Lederwaren en accessoires worden weergegeven op tafels gemaakt van graniet en met de hand gewreven messing accenten voegen warmte toe aan slanke spiegelende oppervlakken. Het resultaat is een ruimte die zowel gastvrij als onmiskenbaar luxe is - een winkelervaring die het legendarische verleden van Barneys New York combineert met zijn mooie toekomst.

Populaire Berichten