Architectuur

Een historische villa in Florida wordt getransformeerd in een luchtige en levendige kustvakantie

Architectuur Een historische villa in Florida wordt getransformeerd in een luchtige en levendige kustvakantie

Riante villa inclusief tweede kavel gelegen direct aan de kust van Canavial Beach, Algarve, Portugal (Juli- 2019).

Anonim

Nancy Morton ontspant in de loggia van de Boca Grande, Florida, residentie die ze deelt met haar man, Bill en Jack Russell terrier, Rupert

Nancy Morton ontspant in de loggia van de Boca Grande, Florida, residentie die ze deelt met haar man, Bill en Jack Russell terrier, Rupert

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het decembernummer van.

Toen Nancy en Bill Morton trouwden, was het nooit bij hen opgekomen dat de huwelijkssetting, het huis van zijn moeder, Boca Grande, Florida, drie jaar later hun thuis zou worden. Het levendige paar - zij is een interieurontwerper, hij is een voormalige grondstoffenhandelaar die voor Sotheby's International Realty werkt - heeft onlangs haar 25-jarig jubileum als bewoner van een woning die sinds de bouw in 1940 in de familie is geweest, gemarkeerd. dankzij Nancy's geïnspireerde bediening, is de plaats aanzienlijk meer stijlvol dan het ooit was.

De villa met vier slaapkamers - met een U-vormige indeling met een binnenplaats in het midden - werd ontworpen door de maatschappijarchitect F. Burrall Hoffman Jr. Hoewel de hedendaagse gediplomeerde École des Beaux-Arts weinig bekend is, heeft hij zijn stempel gedrukt op een handvol verbluffende binnenlandse showplaces uit het begin van de 20e eeuw, met name Miami's Vizcaya (nu een museum) en Palm Beach's Villa Artemis (veel veranderd). Het huis van Morton is in vergelijking relatief bescheiden: de eenvoudige lijnen in Britse koloniale stijl, witgeverfd stucwerk aan de buitenkant en lichtblauwe luiken in overeenstemming met de subtropische locatie: een chique, rustige dorpsgemeenschap op Gasparilla Island, weg de kust van zuidelijk Florida.

Blac Chyna ontwerpt haar droomhuis

De oom van Bill, Louis Agassiz Shaw, een professor van Harvard die de ijzeren long voor de eeuwigheid compenseerde, liet de woning met één verdieping ontsnappen aan de ijskoude winters van Boston. (Het gerucht gaat dat het huis uiteindelijk zoveel cocktailparty's heeft georganiseerd, dat buren het de bijnaam Skid Row gaven.) Als bruid die haar geloften vóór de open haard in de woonkamer op haar trouwdag in 1984 zegt, herinnert Nancy zich het plafond en de pikzwarte cipresbezetting te bewonderen hoewel ze niet bepaald enthousiast was over de terrazzovloer. Een paar jaar later, nadat zij en Bill het eigendom hadden geërfd en besloten in te trekken, begonnen de verbeteringen snel.

"Het was een geweldig huis, maar het had een update nodig", herinnert Nancy zich, die de president is van Ginger Lily, een interieurontwerpbureau van Boca Grande. "Het ging erom alles lichter, vrolijker, frisser, vrolijker en, ja, jonger te maken." Dat betekende onder meer het verwijderen van de shag-vloerbedekking van de slaapkamer.

In werkelijkheid zijn de interieurs een open project geweest. Nancy heeft tientallen jaren met het decor gesleuteld, waardoor het een laboratorium is geworden als een thuis. "Het is nog steeds niet gedaan, " benadrukt ze. Zodra haar man buiten gehoorsafstand is, biecht ze op: "Het is echt een obsessie, ik ben constant bezig met tweaken, toevoegen en verfijnen."

Een historische villa in Florida wordt getransformeerd in een luchtige en levendige Coastaway GetawayView-diavoorstelling

1 / 10Schuif 1 van 10

De met cipressen overkoepelde loggia is ingeglaasd om een ​​combinatie van inkomhal en woonkamer te worden en is geplaveid met travertijn door Country Floors. De muren zijn versierd met trompe l'oeil van Christian en een verscheidenheid aan borden en schotels van Staffordshire. Het faux-bamboe lantaarnstuk, de tweedeurs bijzettafel en de met knopen getooide fauteuil zijn van John Rosselli en een Lee Jofa ikat-streep dekt een paar stoelen met scroll-rug van O. Henry House.

Er werd een bibliotheek gebouwd om een ​​intiem alternatief te bieden voor de grote dubbelhoge woonkamer, terwijl de garage een tijd lang een huisje werd dat gedeeld werd door de vier inmiddels volwassen kinderen van het echtpaar. (Vandaag is het het kantoor van Ginger Lily.) De Mortons voegden ook een eetkamer toe, omdat 'het huis er geen had', legt Nancy uit. 'De familie heeft net tafels op de loggia opgesteld', een ruimte op het zuiden die ze omsloot met een muur met openslaande deuren om een ​​informele woonkamer te creëren. De loggia fungeert ook als de inkomhal, die is ingericht met tafels die de hele wereld omspannen, banken en stoelen, veel van de laatstgenoemden in sprankelend blauw-witte stoffen. In het midden van de aangrenzende binnenplaats heeft de aquamarijnglitter van een dompelbad een alledaags stukje gras vervangen. "Ik wilde een waterelement in beeld brengen, " benadrukt de binnenhuisarchitect, "hoewel we maar een half blok van het strand verwijderd zijn."

Vooral opvallend zijn de talrijke decoratieve details die Bob Christian, een decoratieve schilder in Savannah, Georgia, heeft toegevoegd aan de kamers, die een go-to-guy is voor veel van Ginger Lily's ontwerpopdrachten. "We praten over wat te doen, en dan doet Bob gewoon wat hij wil, maar het werkt altijd, " zegt Nancy, eraan toevoegend dat de kunstzinnige effecten van Christian veel verstandiger zijn dan behang in het vochtige klimaat in Florida.

Om de hoogvliegende proporties van de met stenen geplaveide loggia in balans te brengen, creëerde Christian de illusie van verhoogde deuren door prachtige barokke trompe l'oeil-architraven te schilderen, bekroond door gigantische schelpen. Voor de bibliotheek poetste hij op verrassend overtuigende cyprespanelen om het echte ding in de woonkamer te weerspiegelen, "zodat de ruimte er niet als een toevoeging uitziet en de stijl constant houdt, " zegt Nancy. Toen het tijd werd om de eetkamer aan te pakken, bedacht Christian pistekleurige muren met flamboyante chinoiserie muurschilderingen, uitgevoerd op de manier van de 18e-eeuwse Franse kunstenaar Jean-Baptiste Pillement. Meer geverfde behandelingen geven energie aan de kamers, een sportieve oogverblindende, grillige planten.

De eclectische meubels van het huis vormen intussen een soort van Curiositeitenkabinet uit de Golfkust. Groeperingen van banken en stoelen - veel met uitnodigende overvolle silhouetten - worden afgewisseld met continentaal en Engels antiek en geaccentueerd met intrigerende erfstukken. De ingelegde Marokkaanse kist in de loggia, bijvoorbeeld, is al zolang in het huis aanwezig als iemand zich kan herinneren. Een luipaardvacht die ooit toebehoorde aan Bill's moeder, werd gerecycleerd om een ​​poef te bekleden. Muren die niet overladen zijn met Christian's schilderwerk, worden overgeleverd aan dichte arrangementen die bestaan ​​uit alles van vergulde 19e-eeuwse schilderijen van schattige honden tot levendige Haïtiaanse landschappen tot een bootlo van eerbiedwaardige blauw-witte Staffordshire schotels.

De uitbundige inhoud van het huis van de Mortons is een pittig contrapunt van de perfect beleefde architectuur, maar dat gevoel van verrassing was het doel. "Het is excentriek en zeker meer gewaagd dan wat ik zou doen voor een klant", zegt Nancy. "Maar het is juist wij, een beetje gek en absoluut verwisseld."

Populaire Berichten