Architectuur

Grant White werkt een 1835 London Residence bij

Architectuur Grant White werkt een 1835 London Residence bij

Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve (December 2018).

Anonim

In de zithoek van de grote slaapkamer flankeren een stoel en een canape een ebbenhouten lage tafel uit de jaren zestig. De Franse vergulde houten spiegel is 19e eeuws.

In de zithoek van de grote slaapkamer flankeren een stoel en een canape een ebbenhouten lage tafel uit de jaren zestig. De Franse vergulde houten spiegel is 19e eeuws.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het nummer van april 2008 van.

Het Belgrave-plein in Londen is zo groots als de klassieke huiselijke architectuur. De enorme, crèmekleurige herenhuizen en parkachtige privétuinen stralen statige gemakken en privileges uit. Het plein werd gebouwd in de late jaren 1820 op teruggewonnen moerasland van de familie Grosvenor (de toekomstige hertogen van Westminster) en het werd al snel een keuzeadres voor aristocratische families die dicht bij Buckingham Palace wilden wonen. Binnen enkele jaren werd Belgrave Square h zo prominent een herkenningspunt in Londen dat het modieuze gebied eromheen eenvoudigweg werd aangeduid als Belgravia.

Tegenwoordig denkt men aan Belgrave Square als de ene ambassade na de andere. De rijtjeshuizen zijn zo groot en zo formeel, met hun stijgende Corinthische zuilen en onbewogen façades, dat je je nauwelijks een gezin kunt voorstellen dat er woont en een normaal bestaan ​​heeft. Toch is een van de grootste en meest centrale gebouwen van het plein in feite de Londense residentie geworden van een Indiaas echtpaar en hun jonge kinderen die de delicate kunst van het zo grandioos leven zo hebben verfijnd dat ze het zowel natuurlijk als erg leuk lijken .

In de $ 24 miljoen NYC Loft van Zachary Quinto

"Natuurlijk voelden ze zich in eerste instantie een beetje overweldigd door de enorme omvang van de plek", zegt Grant White, de in Londen gevestigde ontwerper die het stel koos om hun nieuwe, fabelachtig gelegen huis opnieuw in te richten. "Maar we realiseerden ons al snel dat het als elk ander huis kon worden behandeld, hoewel het op zo'n indrukwekkende schaal was gebouwd. Je moet gewoon wennen aan kamers die veel groter en veel groter waren! "

In ieder geval hebben het echtpaar en hun ontwerper veel meer alledaagse problemen om mee om te gaan. In de afgelopen 50 jaar was het gebouw verdeeld in een wirwar van kleine flats en kantoren, met een snel dalend interieur. "Het feit dat we alles moeten verwijderen, was een vermomde zegen, " zegt White. "Het stelde ons in staat om de hele stof te vernieuwen en de meest up-to-date systemen te installeren. We hebben ook de plafonds en lijstwerk gerestaureerd, die ik slecht had gehakt. Ik heb al voor dit koppel gewerkt en ik wist dat datgene wat ze wilden heel anders was dan wat hun ouders zouden hebben gewild. '

Het echtpaar, die huizen hebben in verschillende landen, zegt dat ze om een ​​aantal redenen zijn aangetrokken tot Belgrave Square. "Om te beginnen vind je bijna nooit een huis zo groots en elegant als dit te koop in het midden van Londen, " zegt de echtgenoot. "Dus we waren geïnteresseerd op het moment dat het pand op de markt kwam. Een ander ding dat we leuk vonden was de beveiliging, die hier echt top moet zijn vanwege alle ambassades. We ontdekten hoe goed het vroeg werkte. De eerste dag dat we het huis bezochten, ging er een alarm af naast de deur en deze geweldige vrouwelijke politieagent kwam door het verkeer op een paard galopperen - en vroeg ons de teugels vast te houden terwijl ze naar binnen ging om het te onderzoeken. '

Wat het paar duidelijk niet wilde, was echter het gevoel dat ze in een ambassade woonden. "Ze brachten hun kunstcollectie mee en dat gaf me een goede basis om vanuit te werken, " vervolgt White. "We hebben besloten dat de beste algemene stijl klassiek modern zou zijn, met voornamelijk Art Déco en midcentury-meubels uit Frankrijk en Italië, evenals enkele historische stukken zoals de Georgische centrale tafel die in de hal staat. Ik wilde niets te assertief, omdat ik wist dat mijn cliënten een relaxte, gastvrije sfeer wilden. Dus we hebben een grote verscheidenheid aan meubels meegenomen om uit te proberen en te ontdekken dat het hele lot werd opgeslokt door de enorme afmetingen van de kamers! "

Grant White brengt een 1835 London ResidenceView-diavoorstelling bij

1 / 8Schuif 1 van 8

"Het was een totale modernisering binnen een monumentaal pand", zegt Grant White over een 18k-neoclassicistisch huis aan het Belgrave Square in Londen, van de architect George Basevi, wiens interieur hij ontwierp. In de woonkamer omringen jaren dertig berkenhouten stoelen een tafel uit de jaren 40. Grimmig tapijt.

Aangezien het huis zo'n 30 kamers heeft, hoefde niemand in het gezin zich zorgen te maken over ruimtegebrek. Met de ontvangstruimten op de eerste verdieping, werd de tweede verdieping toegewezen aan de ouders en de derde toegewezen aan de kinderen. Hierdoor verliet de bovenste verdieping, die werd omgevormd tot een zeer ruime mediaruimte, waar films moeten concurreren met spectaculaire uitzichten over Londen. Ondertussen heeft de man een goed ingericht thuiskantoor voor zichzelf opgezet in de stallen, die ook dienst doet als personeelsverblijf en een spa en fitnessruimte herbergt, en een garage (net zoals er ooit een rijtuig en de bruidegoms waren gehuisvest). "Waar ik van hou, is niet alleen het gevoel van schaal, maar ook de vergezichten die je uit jezelf halen", zegt hij. "Je kunt bijna overal in huis zitten en recht op de toppen van bomen en de horizon kijken."

Buiten, op het plein, staat een standbeeld van Sir Robert Grosvenor, de oorspronkelijke eigenaar van dit gebied. Hieronder staat een citaat van de grote Engelse kunsthistorica John Ruskin: "Laten we bij de bouw denken dat we voor altijd bouwen." "Ik kon niet beweren dat we hier voor altijd zijn gebouwd, " zegt White met een glimlach, "maar Ik denk dat we het hier en nu hebben gebouwd. Wanneer ik naar de feestjes van mijn klanten kom, kan ik zien hoeveel op hun gemak ze nu in dit huis zijn. Ze geven fantastische recepties met fantastisch Indiaas eten, maar iedereen is erg relaxt. De reserve-look van het huis h toen we klaar waren met het werk, is verzacht door alle extra dingen die ze sindsdien hebben toegevoegd, en niemand is in het minst onder de indruk van het leven in zo'n indrukwekkende ruimte - zeker niet van alle kinderen. Ze rennen overal rond als kinderen - ze hebben net een beetje meer ruimte om het te doen. "

Populaire Berichten