Architectuur

Eigentijdse benadering: minimalistisch huis met ongebruikelijke vorm in Duitsland

Architectuur Eigentijdse benadering: minimalistisch huis met ongebruikelijke vorm in Duitsland

Frank Gehry: Nice building. Then what? (December 2018).

Anonim

Met dank aan Eibe Sönnecken

Architekten Stein Hemmes Wirtz ontwierp + Energy House, een moderne woning in Farschweiler, Duitsland, die zich perfect aanpast aan het onregelmatige glooiende land. De ongebruikelijke bouwlijn en de ongebruikelijke vorm van het dak bepalen de elementen die het huis bepalen. De hedendaagse benadering van vormgeving en de materialen laten het opvallen. De buitenkant is volledig geplaveid met verticaal gelamineerde houten panelen. Dit maakt het zowel milieuvriendelijk als gastvrij. Een houten structuur (of "ingepakt" in hout) is minder rigide dan een betonnen huis. Er werd geen lijm gebruikt bij het bepalen van de houten buitenkant van het huis. De vervuilingsvrije constructie is gebouwd van ecologische bouwmaterialen en past in de passiefhuisstandaard.

Met dank aan Eibe Sönnecken

De achterkant van het huis, verhoogd boven het straatniveau, onthult een transparante omgeving. De normale wanden zijn vervangen door kamerhoge glaspanelen, waardoor het licht het interieur kan verwarmen. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning was opgenomen in het plan van het huis. Als gevolg hiervan is de plaats warm, gastvrij en gezellig. "Het meest spectaculaire uitzicht opent een groot venster naar het noorden, wat de grootste uitdaging was in termen van passiefhuisbouw."

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Met dank aan Eibe Sönnecken

Populaire Berichten