Architectuur

Een California Beach House is gerestaureerd om zijn erfgoed uit de jaren 1920 te benadrukken

Architectuur Een California Beach House is gerestaureerd om zijn erfgoed uit de jaren 1920 te benadrukken

The Choice is Ours (2016) Official Full Version (November 2018).

Anonim

Abigail Turijn van de ontwerpstudio Kallos Turin hield toezicht op de dramatische renovatie van de retraite van haar familie in Carpinteria, Californië.

Abigail Turijn van de ontwerpstudio Kallos Turin hield toezicht op de dramatische renovatie van de retraite van haar familie in Carpinteria, Californië.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in het nummer van april 2013.

In 2005 waagden de ontwerper Abigail Turin uit San Francisco en haar man, Jon Gans, bij eb aan een strook strand in Californië dat moeilijk toegankelijk is voor iedereen buiten de kust. Turijn en Gans, een investeringsmanager, zijn verliefd geworden op dit deel van Carpinteria - net ten zuiden van de stad Santa Barbara - tijdens een eerdere vakantie. Hun makelaar stond er echter op dat ze nooit een huis zouden vinden op het afgelegen strand, gezien hoe zelden mensen er afhaken met eigendommen.

Maar Turijn was niet snel afgeschrikt. Dit is tenslotte een vrouw die op 27-jarige leeftijd een veelbelovende carrière achterliet in het Londense kantoor van architect David Chipperfield om terug te keren naar haar geboorteland Californië en haar eigen ontwerpstudio op te richten, die inmiddels is uitgegroeid tot de beroemde firma Kallos Turijn.."Hoe zit het met die?" Herinnert ze zich haar man te vragen, wijzend op een vervallen mid-modern modernistische woning op een onverzorgd terrein. "Ik kon zien dat onder een gezonde laag vuil het een van die strandhutten uit de jaren zestig was die ooit glamoureuze cocktailparty's had."

In de $ 24 miljoen NYC Loft van Zachary Quinto

Haar instinct bleek gelijk te hebben. Volgens de conciërge van de accommodatie, met wie zij vervolgens contact hebben opgenomen, Ronald Reagan, een van de andere notabelen, was ik ooit een gast, maar de residentie h leed in de loop der jaren. Hoewel het niet op de markt was, regelde het paar het huis met zeven slaapkamers voor de zomer. "Het was bijna onbewoonbaar", herinnert Turijn zich. Aan het einde van het seizoen, wetend dat ze inderdaad een ruwe diamant vonden, overtuigden ze de eigenaar om te verkopen.

"Het strand is alles", zegt Turijn, een enthousiaste paddleboarder. Deze strook van de Stille Oceaan ligt ver genoeg van Santa Barbara om het een gevoel van bevoorrechte isolatie te geven. En terwijl de heren zoals Kevin Costner en George Lucas hier huizen hebben, is Carpinteria ook een ontspannen huis voor een agrarische gemeenschap en militair personeel van nabijgelegen bases.

Een California Beach House is gerestaureerd om de 1920's Heritage View Slideshow te benadrukken

1 / 9Schuif 1 van 9

B & B Italia-banken zijn gegroepeerd met Cappellini-tafels in de woonkamer; de vloerlamp is van Flos, de worp is van Hermès en de muren zijn geschilderd in Benjamin Moore's Chantilly Lace.

Het echtpaar en hun acht jaar oude dochter brengen het grootste deel van het jaar door in San Francisco, in een huis in de Pacific Heights dat Turijn zorgvuldig heeft gerestaureerd om het erfgoed uit de jaren 1920 te benadrukken. De retraite Carpinteria, met zijn strakke lijnen en strandomgeving, bood een kans om iets nieuws te proberen. "Ik wilde niet dat de plek een kostbaar gevoel zou krijgen, " zegt Turijn, blootsvoets wandelend over zijn nieuwe witte eikenhouten vloeren, die ook dienst doen als een snelweg voor kinderen die rondrennen op verschillende wielaanraders. "Dit huis is ontworpen voor zand, zee en scooters."

De grote taak was om het meeste uit de locatie te halen. Met dat in gedachten verving de ontwerper verschillende muren met ramen en glazen deuren, waarbij hij kamers opende naar de centrale binnenplaats en een uitgestrekt uitzicht op de waterkant, waar zeehonden op het zand lollelen en dolfijnen over de branding springen - soms vergezelden Turijns familie op hun uitstapjes naar de zee. In de verte doemen de Kanaaleilanden aan de horizon op als immense spookschepen.

Zoals het een vakantiehuis betaamt, wordt het decor bepaald door speelsheid. De witte vlakken zorgen voor een heldere, modernistische achtergrond voor momenten van technicolor-uitbundigheid - zoals de abstracte Peter Coffin-werken op papier en funky Verner Panton-kinderstoelen in de keuken en de blauwe mozaïektegel die de vloer van één badkamer bekleedt. "De jaren '60-vibe van de structuur geeft je een geweldige licentie om er plezier aan te beleven", zegt Turijn. Een menselijk groot glasvezel konijn van kunstenaar Ama Torrance begroet bezoekers in de voorzaal van de familie, een gestreepte Gaetano Pesce-stoel en ottomane animeren de woonkamer, en een drietal skateboard decks van kunstenaar John Baldessari leiden de eetkamer.

Met de hulp van het architecten- en ontwerpbureau Marmol Radziner uit Los Angeles, bracht Turijn dezelfde geestelijkheid naar de aangelegde tuinen. Naast het integreren van royale vegerbeurten van lavendel en varens, plantten ze een groente-en-kruidentuin, die de verse jalapeñopepers oplevert die een belangrijk ingrediënt zijn van Turijn-Gans. Weelderige heuvels van zoysia-gras bedekken nu het grasveld aan de oceaan ("salto-territorium", zoals Turijn het noemt). De aangrenzende vuurplaats, uitgerust met meubels van Paola Lenti, biedt een dramatische omgeving voor cocktails in de avond of s'mores.

In een recent weekend was het huis een centrum van hectische activiteit, in evenwicht gehouden door smachtend loungen. Gans en sommige gasten kookten een gastronomische Mexicaanse lunch, terwijl anderen terugkeerden van kajak- en surfexpedities, plonsden in het zwembad of leken languit in de B & B Italia-zitkamers in de woonkamer, luisterend naar de geluiden van beukende golven. En bijna al deze bezigheden bleven interactief met het oog op elkaar, dankzij de centrale binnenplaats.

"Uiteindelijk heb ik soortgelijke ruimtes opgenomen in een reeks huizen in Uruguay", zegt Turijn, verwijzend naar de Villalagos Residences, een project in Punta del Este dat in 2010 het Royal Institute of British Architects 'International Award won. "Dit huis heeft eigenlijk heeft ons werk beïnvloed. "

Het kwam als een aangename verrassing voor Turijn dat een eens zo sjofele stranduitstap in Zuid-Californië zou helpen om haar ontwerpen in verre landen vorm te geven. Maar dit stuk zand is duidelijk een plek die uniek is om inspiratie op te doen - en wat is er beter in een vakantiehuis?

Populaire Berichten