Architectuur

Alexa Hampton Renoveert een appartement in Manhattan in het Pierre Hotel

Architectuur Alexa Hampton Renoveert een appartement in Manhattan in het Pierre Hotel

Motedis - Lieferzeiten - Delivery time (April 2019).

Anonim

In de slaapkamer is het bed bekleed met een stof van Elizabeth Eakins, met beddengoed van Leontine Linens, en de bank is van HM Luther. Het dressoir en de spiegel, beide van Objets Plus, zijn gekoppeld aan tafellampen van Florian Papp, terwijl de fauteuil, bedekt met een stof van Christopher Hyland, wordt geaccentueerd met een spreuk van Loro Piana; het tapijt werd op maat gemaakt door Beauvais.

In de slaapkamer is het bed bekleed met een stof van Elizabeth Eakins, met beddengoed van Leontine Linens, en de bank is van HM Luther. Het dressoir en de spiegel, beide van Objets Plus, zijn gekoppeld aan tafellampen van Florian Papp, terwijl de fauteuil, bedekt met een stof van Christopher Hyland, wordt geaccentueerd met een spreuk van Loro Piana; het tapijt werd op maat gemaakt door Beauvais.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het november 2013 nummer van.

Tot de gevaren van het kopen van een vooroorlogs appartement in New York behoren de verwoestingen van vorige generaties ambitieuze eigenaren, die originele lijsten hebben gerukt of nieuwbakken - maar snel verouderde functies hebben geïnstalleerd om gelijke tred te houden met veranderende mode.

"Vaak zijn er zoveel ongelukkige renovaties geweest dat het lijkt op het schillen van een ui", zegt Manhattan-ontwerper Alexa Hampton. Dus toen zij en een van haar klanten, een Braziliaanse zakenvrouw, eerst een royaal geproportioneerd appartement met zeven kamers in het Pierre hotel op Fifth Avenue bezochten, waren ze aangenaam verrast om te ontdekken dat de meeste interieurs niet waren aangeraakt voor bijna een halve eeuw.

In het $ 50 miljoen Penthouse van Tommy Hilfiger in het Plaza Hotel | Geopende deur

Het vervaagde decor - een amalgaam van naoorlogse formeel en groovy, met Austin Powers-stijl zigzag stoffen, een psychedelische mirrored badkamer en dikke pool gesneden design tapijten-h bleef intact sinds de late jaren 1960. "Het was erg gedateerd, maar er was een geweldig potentieel, " zegt Hampton.

De klant was van plan het appartement als een pied-à-terre te gebruiken en wilde dat het functioneerde als een hotelsuite qua comfort en gemak, maar ze wilde ook dat het heel erg op een huis leek. Ze onderzocht van tevoren elk detail en gaf aan dat ze wilde vermijden onnodige wijzigingen aan te brengen. "Mijn cliënt was zeer georganiseerd en indrukwekkend", zegt Hampton, "en ze was vastbesloten om niet dillydally."

Ze waren het erover eens dat de inkomhal, de meest verhandelde ruimte in het appartement, overdreven grandioos leek met zijn sierlijke ingelegde marmeren vloer en donkerhouten lambrisering. Op voorstel van Hampton werd de betimmering verwijderd ten gunste van de koffietoonwanden en werd er weinig lambrisering toegevoegd om het hoge plafond te accentueren.

Alexa Hampton Renoveert een appartement in Manhattan in het Pierre Hotel View Slideshow

1 / 18Schuif 1 van 18

In de woonkamer verwijderde Hampton de ingebouwde kasten en introduceerde lichtere, meer moderne gordijnen en tinten vervaardigd door Anthony Lawrence-Belfair, die de meeste van de raambekledingen en stoffering leverde die in de woning werden gebruikt. Een spiegel van James Sansum Fine and Decorative Art en schansen van Marvin Alexander zijn gemonteerd boven de marmeren schoorsteenmantel; links van hem hangt een schilderij van Fernand Léger met een dressoir van Florian Papp. Bij het verre raam zijn een paar 18e-eeuwse Chinese schermen en een cocktailtafel, allemaal van Gracie; de bijpassende stoelen met kromme rugleuning zijn van HM Luther.

De marmeren vloer, een van de weinige gladde oppervlakken te midden van een zee van dichte vloerbedekking, werd ook overboord gegooid. In de plaats daarvan bepleitte Hampton parket van Versailles en verving ze een aantal van de tapijten in de openbare ruimtes door een complementair visgraatparket om een ​​gevoel van continuïteit te creëren. "Een grote verschuiving in vloermaterialen kan schokkend zijn in een kleine ruimte, " merkt ze op.

Vanuit de entreehal leidde een verzonken gedeelte naar een charme-vrije gang naar de slaapkamers. In samenwerking met haar aannemer, het bouwbedrijf S. Donadic, verdeelde Hampton aan beide uiteinden van de gang nieuwe deuropeningen, creëerde ze particuliere vestibules voor de slaapkamers en introduceerde ze een gevoel van ritme en symmetrie.

De lay-out van het appartement was eigenlijk vrij harmonisch, dus slechts een paar structurele veranderingen werden noodzakelijk geacht. Om de sombere formele bibliotheek om te vormen tot een vrolijke logeerkamer, schilderde het team het blauw, ontmantelde een raamverduisterende boog om meer daglicht binnen te laten en ommuurde een deur naar de woonkamer om bezoekers meer privacy te bieden. Het leek intussen logisch om de natte bar van de bibliotheek als een bad te herschikken. Maar toen Hampton de bouwvergunningen werd geweigerd, bedacht ze een ander idee: ze stopte een jibdeur naar het bad in de voorhal en veranderde de bar in een kast.

Grote formele eetzalen gaan vaak ongebruikt als zodanig in New York City, waar de meeste mensen op een kleinere, informele schaal entertainen. In dit geval werd een ruimte die geschikt was voor banketten omgevormd tot een gecombineerde bibliotheek, eetruimte en televisieruimte, met roodbruine eikenhouten boekenkasten en lambrisering. Een circa -1820 Ierse eettafel met plaats voor zes werkt goed voor gezinsrecepten.

Met spiegelende muren en dramatische verlichting, was het hoofdbad van het appartement al lang over voor een update. "Het is een disco-gevoel dat je zin gaf om te gaan dansen", vertelt Hampton. De spiegels werden eruit gescheurd en vervangen door boekgematteerd marmer.

De oude keuken, met zijn metalen kasten en perzikkleurige linoleumvloer, leek op een tijdcapsule van The Brady Bunch. De opknapbeurt van Hampton omvatte crèmekleurige kasten en witmarmeren tellers en vloeren. "We hebben het veel slanker gemaakt, " zegt ze.

Net als veel ouderwetse appartementen aan de Upper East Side van Manhattan, kwam de woonkamer met ingebouwde vitrines en ondiepe nissen die oorspronkelijk bedoeld waren voor het weergeven van porselein en prullaria. Hampton lijkt allergisch te zijn voor dergelijke decordinosaurussen: "Niches make me crazy", zegt de ontwerper, die de omvangrijke vitrines uitknipte en de wanden flushde. De mantel van de kamer was een zwevende marmeren plank die boven een gestroomlijnde marmeren rand hing. "Ik denk dat het op dat moment hip was, " zegt ze wrang. De beledigende set werd vervangen door een neoklassieke marmeren kap uit marmer die de elegante geometrie van de kamer weergalmt. De ontwerper maakte de ruimte af met een grijs palet onderbroken door knallers van roestrood, waaronder een paar chinoiserie-schermen. Deze streepjes kleur, Hampton-tonen, zijn oordeelkundig verspreid. "Je wilt niet dat te veel objecten met dezelfde vorm of kleur aan elkaar worden gekloond", zegt ze.

Als het op slaapkamers aankwam, wilde de klant het decor verenigen. Daarom heeft Hampton hetzelfde geometrische tapijt in verschillende tinten ingezet in overeenstemming met het kleurenschema van elke kamer: twee tinten groen voor de master, geel en blauw voor twee respectieve kamers. De kamers van de voormalige meid, beschreven door Hampton als 'een squirrelly achterkamer met een gootsteen', werd ook omgebouwd tot een logeerkamer met stapelbedden voor bezoekende kleinkinderen.

De laatste stap in de make-over was het ophangen van de indrukwekkende collectie werken van Fernand Léger en Joan Miró, evenals enkele vooraanstaande Latijns-Amerikaanse kunstenaars. "Een appartement mag er nooit uitzien als een decorateur die amok is gegaan, " zegt Hampton. "Met het kunstwerk is de ruimte een echte weerspiegeling van mijn cliënt - zoals het zou moeten zijn."

Populaire Berichten